Општинско Основно Училиште
Коле Неделковски - Скопје
Вие сте на: Артикл

Посета на Фабриката за сокови „Вива“ во Скопје од учениците од IIIа одделение

2014-12-24 21:48:33 

Учениците од IIIа одделение ја посетија Фабриката за сокови „Вива“ во Скопје. Видоа како се произведуваат соковите во тетра пакување, потоа малите сокчиња со цевка (нивните омилени) и начинот на пакување на истите. Влегоа во лабараторијата и добија информации од вработените за производството и дегустацијата на соковите. Потоа ги пробаа сокчињата, добија подароци и среќни и задоволни се вратија во училиште.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Корисни линкови

eDnevnik e-ucebnici2 BRO-baner Eduinu