Општинско Основно Училиште
Коле Неделковски - Скопје
Вие сте на: Артикл

Посета на Саемот на книга во книжарницата „Матица македонска“

2015-02-19 22:41:219 ученика од библиотекарската и литературната секција  од нашето училиште имаа можност да видат многу книги од македонски автори на едно место, а тоа е во книжарницата „Матица македонска“. За време на посетата на традиционалниот Саем на книга која се одржа на 29.1.2015 г. во „Матица“ учениците ги разгледуваа делата од македонски автори како што се Венко Андоновски, Гоце Смилевски, Димитар Солев и други и направија избор. Исто така се запознаа и со најновите изданија од странски автори кои беа со саемски цени и ги избраа најомилените.

 

 

Корисни линкови

eDnevnik e-ucebnici2 BRO-baner Eduinu