Општинско Основно Училиште
Коле Неделковски - Скопје
Вие сте на: Артикл

Проект „Македонија без отпад’

2015-11-12 17:58:16 И оваа учебна година нашето училиште "Коле Неделковски" се вклучи во проектот "Македонија без отпад" во прилог на спроведување на големата национална акција за чистење отпад.       

За таа цел нашето училиште организираше акција за чистење на отпадот во рамките на училишниот двор.Исто така учениците од осмо и деветто одделение организираа едукативен час на тема "Отпад" на кој беа поканети ученици од другите одделенија,наставници и стручната служба во училиштето.Покрај презентацијата, на учениците им беше презентирана мобилната апликација за мапирања на отпад како и сајт преку кој можат да внесуваат нелегални отпадни локации низ државата.Учениците беа на ниво на задачата и содржините кои беа изложени беа многу интересни и конструктивни.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Корисни линкови

eDnevnik e-ucebnici2 BRO-baner Eduinu