Општинско Основно Училиште
Коле Неделковски - Скопје
Вие сте на: Артикл

Литературно читање на тема „Библиотека“ во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“, Скопје

2017-02-21 14:35:25 

 

На 15 февруари 2017 г. по повод презентирањето на Годишната програма за работа на Градската библиотека „Браќа Миладиновци“, Скопје, учениците од IXa и  IXв одделение под менторство на наставничката по македонски јазик Радмила И. Стојановска, а во соработка со библиотекарката Весна К. Трајкова се претставија со следните литературни творби на тема „Библиотека“: Марија Зографска со творбата„Магијата на библиотеката како нејзин дом“, Зои Павловска со „Библиотека-доживотен сопатник“, Мишел Јовановска со„Тука, каде што блеска темниот град“, Сара Кадриа - „Светот е поле кое во сите очи е гледано од различен агол“, Тијана Периќ –„Пријателството е ретка птица“.

 

 

Корисни линкови

eDnevnik e-ucebnici2 BRO-baner Eduinu