Општинско Основно Училиште
Коле Неделковски - Скопје
Вие сте на: Артикл

Промоција на книги за современото дете од писателот за деца Васил Мукаетов

2017-05-09 22:02:41 

      На ден 03.04.2017 г. учениците при ООУ „ Коле Неделковски “ присуствуваа на промовирање на две нови книги за современото дете од писателот за деца Васил Мукаетов.  На ова промовирање беа претставени книгите „ Децата можат се “ и „ По зелени раеви слезови и чаеви “.

 

     Овој настан се одржа во просториите на Дом на културата „ Кочо Рацин “ - Скопје. Во промовирањето на овие книги беа присутни и други писатели за деца меѓу кои и писателот Васил Тоциновски.

 

Учениците од II б и  IV б одд. зедоа учество со литературно читање од творби од  писателот Васил Мукаетов .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Корисни линкови

eDnevnik e-ucebnici2 BRO-baner Eduinu