Општинско Основно Училиште
Коле Неделковски - Скопје
Вие сте на: Артикл

Посета на учениците од II а,б и в на „Изложбениот центар – Матка“

2019-06-03 19:30:20На ден 28.05.2019 година учениците од II а,б и в одделение го посетија „Изложбениот центар-Матка“ .

 

Учениците имаа можност да слушнат интересни информации од страна на предавачот од областа на електричната енергија,за начинот на функционирање на една хидроцентарала,за различните извори на енергија и за патот на електричната енергија од местото на производство до домовите.

 

Учениците добија корисни и практични совети за штедење на електричната енергија.

 

Низ забава и игра научија нешто ново од оваа област соодветно на нивната возраст.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Корисни линкови

eDnevnik e-ucebnici2 BRO-baner Eduinu