Општинско Основно Училиште
Коле Неделковски - Скопје
Вие сте на: Артикл

Поетски творби од ученички од 5б одд. по повод празникот „Св. Кирил и Методиј“

2021-05-25 18:55:49       СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ
 
Св.Кирил и Методиј браќа вечни
глаголицата ја напишале за нас.
За да изговараме и пишуваме зборови течни
Св.Кирил и Методиј ги почитувам јас!
 
Споменици и училишта за нив има секогаш,
ние сме многу благодарни за нив.
Нема да ги заборавиме никогаш,
за нас секогаш браќата ќе бидат живи!
                   
                             Бисера Васков Vб одд.
 
 
ПЕСНА ЗА СВЕТЦИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИЈ
 
 
Ни дадоа азбука голема
да учиме со неа и да пишуваме.
Ни дадоа јазик голем, со таа азбука
тие светци, големи и важни.
Сега што ги нема, сите сме тажни,
учители биле, а сега се светци славни.
Сите сме горди, што ни ја дадоа 
оваа прекрасна азбука,
сега ние ги прославуваме, и почитуваме!
 
                                Калина Пеновска Vб одд.

Корисни линкови

eDnevnik e-ucebnici2 BRO-baner Eduinu