Општинско Основно Училиште
Коле Неделковски - Скопје
Вие сте на: Артикл

Во чест на Блаже Конески

2021-12-19 15:55:06На ден 17.12.2021 (петок) се обележа денот посветен на Блаже Конески, име кое остави големи вредност во македонското творештво и развојот на македонската литература и култура. 
На денешното чествување на 100 годишнината од неговото раѓање учество земаа следниве ученици од ООУ „Коле Неделковски“ од општина Центар -  Скопје:
 
1.Ива Трпковска
2.Теодора Милошевска
3.Никола Кузмановски
 
Настанот се одржа во просториите на Музејот на македонската борба.
 
 

Корисни линкови

eDnevnik e-ucebnici2 BRO-baner Eduinu