Општинско Основно Училиште
Коле Неделковски - Скопје
Вие сте на: Артикл

Учениците од III a во посета на Градскатата библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје

2014-11-14 20:51:03 Учениците од IIIa одделение ја посетија Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје.

Шетајќи низ просториите на библиотеката, се запознавме со делот каде што се чуваат книгите за деца, потоа старите весници, книгите или литературата за возрасни, делот каде што се читалните и спомен собата на Браќата Миладиновци.

 Учениците дознаа како можат да станат членови на библиотеката, за да можат да позајмуваат книги од неа, да ги читаат, а потоа да ги вратат.

 Посетата помина убаво, а ние среќни и задоволни се вративме во училиште.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Корисни линкови

eDnevnik e-ucebnici2 BRO-baner Eduinu