Општинско Основно Училиште
Коле Неделковски - Скопје
Вие сте на: Артикл

Литературно читање по повод патрониот празник на училиштето

2015-04-29 14:50:58 

        Ана Маркоска-Анушка, ученичка и авторка на збирката раскази „Рекет што зборува“  беше гостинка на литературното читање во нашето училиште  кое се одржа на 23.4.2015 г. по повод патрониот празник на училиштето. Таа присуствуваше и на доделување на наградите за најдобра литературна и ликовна творба на конкурсот на тема „Љубовта гради мостови и таму каде што ги нема“ и ја промовираше својата книга пред нашите ученици. Така тие имаа можност да го запознаат литературното првенче на нивната врсничка и да се инспирираат од нејзиното творештво.

 

 

 

     

 

 

Корисни линкови

eDnevnik e-ucebnici2 BRO-baner Eduinu