Општинско Основно Училиште
Коле Неделковски - Скопје
Вие сте на: Артикл

Интернационален натпревар по информатика „Дабар 2016“

2016-11-11 19:33:16Во текот на неделата од 07.11.2016 год па се до 11.11.2016 год. во училишниот кабинет по информатика се одржа Интернационалниот натпревар по информатика „Дабар 2016“. На натпреварот учество земаа учениците од 6-то до 8-мо одделение. Интересот на учениците беше голем, а задачите на натпреварот кој се одржува во многу земји од целиот свет беа логички и се решаваа без потреба од големи знаења на информатиката и математиката. Сите учесници на натпреварот ќе добијат сертификати за учество без оглед на постигнатите резултати.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Корисни линкови

eDnevnik e-ucebnici2 BRO-baner Eduinu